5 nejlepších sýrů pro zdravé srdce: minimum soli, maximum chuti – doporučují kardiologové

Zapomeňte na stereotyp, že sýr je nepřítelem zdraví.

Moderní technologie obrátily hru vzhůru nohama: nyní si můžete vychutnat vynikající chuť, aniž byste své srdce zatěžovali solí.

Mistři výroby sýrů vytvořili druhy s minimálním obsahem sodíku, které si zachovávají jasnou chuť. Těchto pět sýrů je skutečným objevem pro ty, kterým záleží na cévách a postavě. Lékaři je schvalují a gurmáni jsou nadšeni!

Wisconsin brie: hliněná inovace

Americký sýr, který překvapí. Lisuje se do hliněných bloků, čímž vzniká hutná, ale měkká struktura s nádechem čedaru. Obsah soli je pouze 160 mg na 30 g – bezpečný pro srdce.

Kde použít: V kuchyni je možné použít i slanou sůl, která je vhodná k přípravě pokrmů:

  • Šťavnaté hamburgery s natahovacími zálivkami.
  • Chutné fondue k večeři.
  • Zapečené pokrmy s křupavou kůrkou.
  • Křehké omelety k snídani.

Kozí sýr: lehký a rafinovaný

Sýr z kozího mléka je mistrem v lehkosti: 100-130 mg sodíku na porci a téměř žádná laktóza. Oříšková chuť mu dodává na půvabu.

Kde použít:

  • Dezerty s hruškami a medem.
  • Saláty s rukolou.
  • Bezlepkové pečivo.
  • Těstoviny s taveným sýrem a tymiánovou omáčkou.

Čerstvá mozzarella: italská lehkost

Malé množství pravé mozzarelly ve slaném nálevu – to je pouze 40 mg soli na porci. Křehká, rozplývá se v ústech, s čistou čerstvou chutí.

  • Caprese s rajčaty a bazalkou.
  • Lehké lasagne místo ricotty.
  • Saláty s avokádem a olivami.

Tip: kupte si ho, nevydrží dlouho.

Smetanový sýr: všestranná chuť

Pouhých 53 mg soli v jedné porci – a moře možností. Perfektně vyvažuje kalorie s prospěšností.

Kde použít:

  • Sendviče s lososem.
  • Žampiony pod sýrovou čepicí.
  • Omáčky s bylinkami.

Tip: kombinujte se zeleninou nebo celozrnnými výrobky.

Švýcarský sýr: řemeslné umění staletí

Díry nejsou jen ozdobou, ale dílem bakterií. Obsah soli je 60 mg na porci a chuť je bohatá a oříšková.

Kde použít: V kuchyni je možné použít i slaný sýr, který je vhodný pro přípravu pokrmů:

  • Sendviče s křupavým chlebem.
  • Klasické fondue.
  • Sýrový talíř s hroznovým vínem a ořechy.

Proč to funguje.

Sůl zatěžuje srdce a cévy a zvyšuje krevní tlak. Tyto sýry jsou záchranou: málo sodíku, hodně chuti. Zvláště užitečné, pokud máte hypertenzi nebo srdeční rizika.

Jak si vybrat?

Nakupujte u důvěryhodných značek.

Viz etiketa: nejvýše 200 mg sodíku na 30 g.

Vyhněte se přídatným látkám a konzervantům.

Rating
( No ratings yet )
Zahrada | Agrotis Skupina